Három évet vártunk arra, hogy elinduljon a Hungary Talent legújabb eseménye Magyarországon, a 3on3 XCBlade Icehockey Challenge, amely a külföldön már régóta működő 3 a 3 elleni játékot népszerűsíti. A névadó szponzor, XCBlade nélkül biztosan nem tudtuk volna megszervezni az eseményt, így a forradalmian új pengéket gyártó magyar vállalat adta meg a végső lökést ahhoz, hogy a rendezvény elindulhasson.

A tornára két korosztályban lehetett regisztrálni a csapattagok által kitalált neveken. Aminek nagyon örülünk, hogy Magyarországon a legjobb csapatokból érkeztek nevezések, sőt, nagyon komolyan vették az eseményt is, ahol bár nem az eredmény volt a legfontosabb, de minden mérkőzésen minden játékoson látszott a győzni akarás.

Az U14-es korosztályban 10 csapat regisztrált, akiket két csoportba osztottunk. A két csoport legjobbjai a döntőben találkoztak, ahol egy végletekig kiélezett meccsen a The Blades 3-2-re legyőzte a Steel Bullets csapatát, megszerezve ezzel az első helyet. A dobogó harmadik fokáért a Pittsburgh kölyök csapata a Szibéria Red gárdáját múlta felül 6-5-re büntetőkkel. A torna összes mérkőzésének eredménye látható a cikk alatti képen.
Végeredmény:

1. The Blades
2. Steel Bullets
3. Pittsburgh kölyök
4. Siberia Red HC
5. BAJNOKOK
6. Miskolci Jégszántók
7. Ice Team 13
8. Pirannyák
9. OHA
10. AHC

Tehát a történelmi első győzelmet a The Blades csapata szerezte meg a 3on3 XCBlade Icehockey Challenge Tournament-en.

Az U16-os korosztályban 6 csapat regisztrált, ahol mindenki mindenki ellen játszott, és ahogy az az eredményeken is látszik, nagyon sok egál meccset láthattak a kilátogatók, amik közül sok az utolsó pillanatokban dőlt csak el.

Végeredmény:

1. DVTK
2. Gepárd Elit
3. UTE Select
4. Latinok
5. Ice Predátors
6. Jégkockák

Szervezőként nagyon meg vagyunk elégedve a tornával, különösen örülünk annak, hogy rengeteg U14-U15-U16 korosztályos magyar válogatott játékos vett részt az eseményen, ezzel is növelve a színvonalat. Meggyőződésünk, hogy minél több ilyen és ehhez hasonló eseményen tudnak részt venni a játékosok, annál látványosabban fejlődnek, hiszen kis pályán, kis területen nagy nyomás alatt kell döntéseket hozniuk a lehető leggyorsabban.

Jövőre is szeretnénk folytatni és meg szeretnénk szervezni a második 3on3 XCBlade Icehockey Challenge tornáját, ahol már külföldi csapatok is részt vesznek majd. Mi már alig várjuk!