A Hungary Talent 2015-ös indulása óta tervben volt egy egynapos torna az U14-es és U16-os korosztálynak. Ezt a tervet idén sikerül megvalósítanunk, így május 25-én a budapesti Vasas Jégcentrumban elindul a XCBlade 3on3 Icehockey Challenge Tournament.

Mindkét korosztályban maximum 8-8 csapat regisztrálhat - többet sajnos jelenleg nem tudunk fogadni. Minden csapatban korlátozott a létszám: minimum 6+1 és maximum 9+1 játékos lehet.

A torna nevezési díja 11 ezer forint játékosonként (ebben benne van a jégidő, a zsűri, az orvos, a játékvezető, a kupák és érmek)
Minden csapat külön a tornára készített mezeket kap, amiket az esemény után vissza kell adni.

Bármilyen névvel regisztrálhatnak a csapatok, nem kötelező a klubok neveit használni, szabadjára lehet engedni a fantáziát. Nevezni május 15-ig lehet itt a honlapon a regisztráció fül alatt.
Fontos, hogy egyénileg nem, csak csapatban lehet regisztrálni. A regisztrációt egy szülő vagy edző tudja megtenni, ő lesz a kapcsolattartó és minden fontos információt ő fog megkapni e-mailben.

Észak-Amerikában óriási bajnokságokat szerveznek 3-3 ellen a szezon utáni időszakban. Mi most ezzel a tornával, veletek együtt próbáljuk ki, hogy milyen újra kis pályán 3-3 ellen játszani. Minden játékos 4-6 évvel ezelőtt még így játszott, érdekes élmény lesz újra visszatérni a gyökerekhez.

A torna pontos szabályait az oldalunkon megtaláljátok.

Miért XCBlade az esemény neve?
Még nagyon kevesen tudják, hogy az XCBlade egy magyar fejlesztésű és gyártású, különleges korcsolya penge, amelyet a piaci bevezetés előtt először nálunk a tornán próbálhattok ki május 25-én egy nyílt teszt keretében.
Ha további információkra is kíváncsiak vagytok az XCBlade-del kapcsolatosan, akkor kövessetek minket, mert hamarosan sokkal több érdekességet tudhattok meg róla itt a mi oldalunkon.