Hungary Talent

Újra négycsapatos tornát tartott az XCBlade Hungary Talent!

2019-11-02 11:32:27

2019 februárjában rendeztük az első tornát Magyarországon a 2009-es korosztálynak. Akkor a 4 csapatos megmérettetésen a Slovak Vampires 2009-es csapata mellett az UTE Budapest 2008-as alakulata és két Hungary Talent gárda, a White és a Green vett részt. Ez az esemény annyira jól sikerült, hogy az edzők kezdeményezték, hogy csináljuk meg újra és szervezzük meg ezt a tornát rendszeresen!

A Slovak Vampires csapatával 2 év alatt 4 alkalommal találkoztunk. Olyan masszív, erős és ügyes csapatról van szó, ahova 6 egyesületből jönnek a tehetséges gyerekek, akik minden héten egyszer együtt edzenek és havonta 1-2 alkalommal külföldre utaznak versenyezni néhány meccs erejéig. Emellett minden játékos a saját klubjában játszik a bajnokságban. Olyan összeszedett csapatról van szó, akik az ország legerősebb U12-es csapata ellen már másodszor nyertek - úgy is, hogy ők egy évvel fiatalabbak!

Foglalkozzunk inkább a Hungary Talent 2009-es csapatával, amely utoljára áprilisban a harmadik helyen végzett Telcsben. Azóta eltelt rengeteg idő és a srácok nagyon sokat fejlődtek, bár 5-6-an hiányoztak a White és Green csapatokból betegség vagy más program miatt, de a helyükön láthattunk néhány új játékost. A torna reggelén nagyon sok boldog arcot lehetett látni az öltözőben, örültek a játékosok, hogy újra találkoztak.
Az XCBlade Hungary Talent White csapat nem nagyon tudott mit kezdeni az ellenfelekkel, nagy falat volt még nekik ez a megmérettetés, viszont rengeteg pozitív dolgot láttunk régi és új játékosoktól egyaránt. Minden meccsen sikerült sok helyzetet kialakítani, ami ilyen csapatok ellen óriási dolog, mert egyfejjel magasabb gyerekek ellen sem féltek jégkorongozni a srácok, ami nagyon fontos!

Az XCBlade Hungary Talent Green csapat egy győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát. Itt a játékosok a White csapat ellen igazi élmény hokit játszottak, aztán az UTE ellen már máshogyan, agresszíven, tele energiával léptek jégre egy harcias meccsen, aminek a végén még egy kis bunyó is volt. Ebben a sportban azonban nagyon nagy szükség van az ilyen harcias játékosokra, azonban az indulatokat és felesleges kiállításokat kezelni kell. Ha ezt sikerül megtanulniuk, akkor nagyon jó kis brigád fog kialakulni a 2009-es csapatból. Az utolsó meccsen Réka és a fiúk nagyon győzni akartak, rengeteg helyzetet kialakítottak, de nem tudtak az ellenfél kapusának eszén túljárni. Végig partiban voltunk és csak az utolsó öt percben dőlt el véglegesen, hogy nem tudunk egyenlíteni - hiszen akkor kaptunk 3 gólt is, így kikaptunk 4:0-ra.

Végeredmény
1. Slovak Vampires
2. UTE Budapest 2008
3. XCBlade Hungary Talent Green
4. XCBlade Hungary Talent White

A legjobb játékos a Slovak Vampires csapatából : Lajčin Timotej
A legjobb játékos az UTE Budapest csapatából : Hermann Balázs
A legjobb játékos az XCBlade Hungary Talent Green csapatából : Hiezl Réka
A legjobb játékos az XCBlade Hungary Talent White csapatából : Szénási Levente

A torna legjobb kapusa : Tadeás Hanzalik (Slovak Vampires)
A torna legjobb csatára : Aniot Bence (UTE)
A torna legjobb hátvéde : Nagy Botond (White)
MVP : Sztupak Filip (Slovak Vampires)

Minden edzőnek és játékosnak gratulálunk, a szülőknek pedig köszönjük a támogatást.

Az XCBlade Hungary Talent januárban még találkozik 24 játékossal egy egynapos mini campen, ami után 18 játékos elutazik március 27-29. között a csehországi tornára!