Hungary Talent

Hungary Select tornasorozat indul

2020-09-20 10:41:32

A két legkisebb Hungary Select korosztálynak tornasorozatot szervez az XCBlade Hungary Talent októberben, novemberben, januárban és februárban.

Mind a 4 tornát különböző létszámmal és pálya méreteken rendezik majd. Ami azonos, hogy minden korosztályban 50 játékos és 8 kapus kapott meghívót - illetve a helyszín is ugyanaz lesz mind a négy alkalommal: az Érdi jégcsarnok.

Ugyanitt szeptember 6-án és 13-án két korosztálynak tartottunk try-out napot azzal a céllal, hogy további fejlődési lehetőséget biztosítsunk a 2011-es és 2012-es tehetségeknek. A try-out napra sokan meghívót kaptak, sokan pedig regisztráltak. Azok, akik részt vettek az eseményen egy edzés mellett egy kis tornát is játszottak.

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nemzetközi tornákat, de igazából bármilyen eseményt nagyon nehéz megtervezni, pedig ebben a korban fontos, hogy külföldi ellenfelekkel találkozzanak a gyerekek. Sajnos sorban mondják le a nemzetközi tornákat, mint az Euro Mini Hockey Liga, de az Őszi Jégkorong fesztivált sem tudják megtartani - és a lista sajnos hosszan folytatható. Tervezni hosszútávra kell, de napról napra változik a helyzet - így még több változat kell figyelembe vennünk, mint általában.

Magyarországon is kiszámíthatalanul alakulnak a bajnokságok, és valószínűleg sok esetben elmaradnak majd mérkőzések a vírus helyzet miatt.

Az XCBlade Hungary Talent ezért is döntött úgy, hogy a szabályozásokat és feltételeket teljeskörűen betartva megszervezi a tornasorozatot a 2020/21-es szezonban a 2011-es és 2012-es korosztálynak. Igyekszünk ezzel is egy olyan eseményt biztosítani, amivel ebben a kétséges időszakban is fejlődni tudnak a gyerekek - és legalább egy rövid időre megfeledkezhetünk a mindennapok gondjairól és csak a világ legjobb sportjával, a jégkoronggal foglalkozhatunk!