Már két hete elindult az Elit Képzés program, ahol nagyon magas színvonalon, sokszínű képzés folyik. Az eseménysorozat eredetileg azokat a 2005-2011 közötti korosztályban játszó játékosokat célozta meg, akik a Hungary Talent keretein belül a Hungary Select csapatokban játszanak külföldi tornákon a szezon során.

A májusi képzésre 120 játékosnak küldtünk meghívót, nagyon sokan éltek is a lehetőséggel, de pár hely mindig maradt - amelyekre pedig új, "külsős" játékosok regisztráltak.

Minden edzésen 24 játékos és 4 kapus vehet részt 4-5 edzővel kiegészülve. Az az elsődleges célunk, hogy ezzel a külön képzéssel fejlődési lehetőséget teremtsünk már ebben a korban a tehetséges játékosoknak, Nagyon fontos továbbá, hogy az edzések közben a játékosok "húzzák" egymást felfelé, és a jó játékos a jobbaktól tanuljon, a jobbak pedig az edzőtől kapjanak új impulzusokat.

Az edzői stáb tehát kiemelten fontos, a két hónapos Elit Képzés program vezetőedzője David Minarik, aki egy fiatal, kifejezetten skill edző sokéves európai tapasztalattal - és most már egy éves magyarországi munkával a háta mögött. A többi magyar edzőt sem kell bemutatni, hiszen sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Névszerint az Elit Képzésben dolgozik majd Arany Máté, Jávorics Gábor, Barabás Miklós, Keszthelyi Miklós, Kedves Alfréd, Szajbert Krisztián, Markó István, Kukucska Balázs és Babic Vladimír, illetve kapusedzőként Székely Csaba is.

Az edzések mellett szeretnénk a harmadik héten egy kis lökést adni a fiatal játékosoknak, ezért minden edzésre meghívtunk két felnőtt válogatott játékost, akik nagy örömmel fogadták a meghívást, így május 23-24-én az Érdi Jégcsarnok jegén lesz Magosi Bálint, Pozsgai Tamás, Rajna Miklós, Szirányi Bence, Sofron István, Nagy Gergő, Vincze Péter és Sárpatki Tamás is! Így a gyerekek élőben találkozhatnak a példaképekkel, együt edzhetnek velük és persze fényképezkedhetnek is közösen!

Mi pedig biztosak vagyunk abban, hogy a mostani magyar válogatott kerettagok büszkén mutatják majd azokat a fotókat tíz év múlva, amik a hétvégén készülnek a jövő válogatottjaival!