Idén másodszor indul az Elit Képzés program, amit tavaly először a tábor formátum heyett csak edzések formájában tudtunk megszervezni - majd júliusban sikerült egy ötnapot campet is elindítani. Mivel ez egy nagyon magas szintű, komoly képzés Magyarországon, ezért a regisztráción is változtatnunk kellett: idén csak meghívásos alapon regisztrálhatnak résztvevők - ők is kizárólag regisztrációs kóddal tehetik ezt meg, amit a szülők kaptak meg.

Az Elit Képzés szervezése már több hónapon keresztül zajlik, a játékosok 10 képzés közül tudtak válogatni, öt egynapos és egy ötnapos ciklus között válogathattak - sokan pedig az egész képzésre beiratkoztak.

Így két 28 fős csoport jött össze, akikre napi 2 jeges és 2 száraz edzés vár - mellette pedig teljes ellátás. Az első csoport a 2005-2007-es, a második csoport pedig a 2008-2009-es korosztállyal indul.

Az edzések felépítéséről már írtunk ezt megelőzően, de az edzőkről még nem volt szó.

Az, hogy fiatal és tehetséges edzői stábról van szó, az nem kérdés, hiszen az átlagéletkor 30,75 év. Számunkra a legfontosabb, hogy az edzők a szezon közben is azzal a korosztállyal foglalkozzanak, mint az Elit Képzésen. Nem túlzás talán azt állítani, hogy nem csak az edzők emlékeznek majd pár év múlva a játékosokra, hanem fordítva is valószínűleg így lesz, hiszen már ilyen fiatalon nagyon komoly pozíciókban dolgoznak ezek a szakemberek - néhány éven belül ki tudja, melyikük hol dolgozik majd. Abban biztosak vagyunk, hogy nem csak a játékosok, hanem az edzők is nagyon komoly karrier előtt állnak.

A gyereknevelésben nem az a legfontosabb, hogy az edzőnek nagyon nagy múltja legyen - épp ellentétes példák vannak a világon. Nálunk az edzői stáb tele energiával érkezik, és 10 nap alatt lesz idejük megismerni a játékosokat, és véleményt mondani a lányokról és fiúkról.

A vezetőedző Dávid Minarik szlovák szakember, skill edző lesz, aki már a harmadik szezonját kezdi Magyarországon. Dávid folyamatosan képzi magát, és a legújabb agility és skill trendeket illeszti be az edzés programokba. Mellette nem csak a játékosok vannak mozgásban, de az edzők sem állnak sokat egy helyben az ő edzésein. A jégen minden másodpercet kihasznál - élvezet nézni kívülről is munka közben.

Segin Tomas szintén szlovák szakember, aki már négy éve dolgozik velünk a Europe Summer Campben - idén pedig nagy örömünkre az Elit Képzés edzői stábját is erősíti. Az utóbbi három évben a szlovák utánpótlás válogatott programjában dolgozik, amellett pedig az U18-as női válogatott vezetőedzője.

Strenk Hunor

Kevés edző mondhatja el 30 évesen, hogy összesen hat szezont eltöltött már felnőtt másodedzőként - Strenk Hunor pedig pont ezt tette. Az egyik legtehetségesebb magyar edzőről van szó, aki már több világklasszis edzőtől tanult. Az U16-os és U14-es korosztály sem ismeretlen számára, hiszen már az idei már a második szezon volt, amikor reggeli skill edzéseket tartott nekik.

Markó István egy nagyon motivált edző, aki mindig többet szeretne elérni. Már tíz éve táborokat és reggeli ütő technika képzéseket tart a klub elfoglaltságok mellett - és a 7 éve indult HSA Hockey Skill Academy alapítója.

Az ütőkezelés oktatásban nagyon hasznos lesz az ő tudása és tapasztalata.

Arany Máté személyében egy olyan edzőről van szó, aki évek óta több korosztállyal is dolgozott már klub és válogatott szinten is. Nagyon hasznos tagja minden edzői stábnak - ezért is dolgozunk együtt több fronton évek óta.

Rusznák Szilárd esetében őszintén meglepődnénk, ha idén nem ő nyerné a Séra Miklós-díjat, amit a legjobb magyarországi utánpótlás edző kap. Sok éve bizonyítja, hogy nem csak kiváló edző, de nagyszerű pedagógus is. Idén történelmet írt, hiszen junior bajnoki címet nyert a miskolci csapattal. Szeret dolgozni, mindig plusz kihívásokat keres, mi pedig nagyon örülünk, hogy idén először az edzői stábunkat erősíti.

Hegyi Ádám az egyedüli, aki aktív profi játékos. Amióta J. P. MacCallum erőnléti edzőként Magyarországra igazolt, azóta Ádám is az erőnléti edzősködéssel foglalkozik, képzéseket végzett el, nyáron és a szezon közben is egyéni sportolókkal, sőt, profi női vízilabdázókkal foglalkozik. Tavaly nyáron az ötnapos campben már dolgozott nálunk, boldogok vagyunk, hogy idén is elfogadta a meghívást.

Székely Csaba kapusedző, aki 2015 óta válogatott és klubszinten is edzősködik. Minden évben bizonyítja azt, amit mi már több éve írtunk, sőt, jósoltunk, miszerint magas szinten űzi az edzősködést - 8 év alatt nem engedett az álmaiból, és sorra valósítja meg őket. A gyerekek imádják - mi kell még?!

A regisztrációval kapcsolatos információ, hogy mindkét korosztályban megteltek a helyek. A 27-i befizetési határidő után lehet, hogy pár hely felszabadul, ezért érdemes lesz követni az Instagram és Facebook oldalainkat, ahol a legfrissebb történéseket osztjuk meg.