Az utóbbi években rengeteg kérdés érkezett hozzánk, megpróbálunk a leggyakoribbakra választ adni - illetve az újonnan regisztrált gyerekeknek és szüleiknek értékes információkat közölni az eseményről.


1. Hogy lehet regisztrálni és mire kell figyelni a regisztrációnál?

Nagyon fontos, hogy jó korosztályhoz regisztráljanak a gyerekek. Nem arra kell figyelni, hogy a saját egyesületében hova neveztek , hol játszanak, hanem, hogy a születési év alapján hova tartozik.

U12 - csak 2010 és 2011 születésű gyerekek regisztrálhatnak (lányok egy évvel idősebben, tehát 2009 születéssel is részt vehetnek a tornán)

U10 - csak 2012 születésű gyerekek regisztrálhatnak ( lányok egy évvel idősebben, tehát 2011 születéssel is részt vehetnek a tornán )

U9 - csak 2013 és 2014 születésű gyerekek regisztrálhatnak ( lányok egy évvel idősebben, tehát 2012 születéssel is részt vehetnek a tornán )

Fontos továbbá, hogy jó e-mail cím szerepeljen a regisztrációnál, mert a rendszer automatikusan visszaigazoló e-mailt küld a legfontosabb információkkal.

Ami idei tapasztalat: sok visszaigazoló e-mail a SPAM mappába érkezett, itt is ellenőrizni kell.


2. Mennyibe kerül a Gyerek Világbajnokság és mi van az árban?

U12 - két napos torna, ami 19.900 forintba kerül.
U10 és U9 - egy-egy napos tornák, amik 16.900 forintba kerülnek.

Minden résztvevő minden évben sok ajándékot kap a reggeli regisztrációnál. Az egyedi érmek mellet az U10-es és U9-es események nevezési díjában benne van az ebéd is, U12-nél nincs a nevezési díjban, erről későbbiekben még tájékoztatunk.

Minden évben újdonságokkal próbáljuk színesebbé tenni a tornákat, hogy olyan érzésük legyen a gyerekeknek, mintha tényleg egy világbajnokságon lennének.


3. Hogyan sorsoljátok be a gyerekeket a csapatokhoz?

Nekünk fontos, hogy lehetőség szerint ne legyenek nagy különbségek a csapatok között, ezért a regisztrációk után igyekszünk az egyesületi edzőktől információkat gyűjteni, hogy melyik játékos, milyen szinten van - ezután már sokkal könnyebb csapatokba sorsolni őket.


4. Mi van a COVID helyzettel, mi van akkor, ha korlátozások lesznek vagy nem lehet megszervezni az eseményt?

Természetesen, ha bármilyen változás lenne, vagy nem tudnánk megszervezni az eseményt, akkor a befizetett összeget visszautaljuk.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Gyerek Világbajnokságot 2020-ban és 2021-ben is meg tudtuk szervezni.

Így 2015 óta egyszer sem maradt el az esemény.


5. Regisztrálhatnak külföldi játékosok?

Az első években úgy hirdettük meg az eseményt, hogy a játékosok kizárólag Magyarországról, magyar gárdákból jöhettek.

Külföldön azonban nagyon sok magyar család él, és az elmúlt években sokan érdeklődtek a torna után, így magyar gyerekek jöhetnek bárhonnan, mindegy melyik országba élnek és játszanak.

Érdekesség, hogy az utolsó években Svédországból, Csehországból, Németországból, Ausztriából és természetesen a legtöbben Erdélyből érkeztek.


6. Lehet kérni, hogy melyik játékos melyik csapatba legyen besorsolva es melyik csapattársa legyen vele?

Az első évtől az a legfontosabb nekünk, hogy a gyerekek fiatal korban új kapcsolatokat és barátokat szerezzenek - nem az a lényeg, hogy melyik csapatban, kivel játszanak.

Ez a 2022-es a hetedik jégkorong Gyerek Világbajnokságon sem változik majd, hiszen ezzel egy olyan helyszínt és alkalmat biztosítunk, amelyen a különböző csapatok játékosai megismerhetik egymást – ezzel közelebb kerülve az ellenfelekhez és a sporthoz egyaránt és kialakítva egy még szorosabb, családiasabb jégkorongos társadalmat!


7. Kik szervezik a Gyerek Világbajnokságot?

Már hét éve a Hungary Talent Sportegyesület és Syla World.Kft szervezi közösen, a torna koordinátora Jávorics Gábor.

Nagyon fontos, hogy az esemény 2015-ben jött létre az MJSZ szakmai támogatásával.


8. Kötelező orvosi engedélyt hozni az eseményre?

Minden játékosnak rendelkeznie kell érvényes orvosi engedéllyel, ezt azonban nem szükséges a helyszínre elhozni.

Minden szülő a torna előtt megkapja e-mailben a felelősségi nyilatkozatot, amiben minden szükséges információ benne van.


9. A mezek, amiben a gyerekek játszanak náluk maradhatnak?

A torna után a mezeket az edzőknek vissza kell adni. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz lehetőség névre szóló mezt rendelni saját számmal.


Reméljük, hogy a válaszokkal segíthetünk, mindenkinek Boldog Új évet kívánunk.