Nagyon hálásak vagyunk, hogy idén meg tudtuk szervezni az U12-es Gyerek Világbajnokságot. Sajnos több torna és verseny is elmaradt a koronavírus miatt, mi viszont 8 csapatban, összesen 145 gyereknek tudtunk versenyzési lehetőséget biztosítani.

Tudjuk, hogy az U12-es korosztályban a játék a lényeg, és az, hogy a gyerekek megszeressék a jégkorongot. Ementén a szellemiség mentén szerveztük meg a Gyerek Világbajnokságot immár hatodik alkalommal. Fontos tulajdonsága még az eseménynek, hogy különböző egyesületekből sorsoljuk össze a játékosokat a csapatokba, így a torna napján találkoznak egymással először - ez pedig azt jelenti, hogy nem csak élményeket, hanem barátokat is szereznek a gyerekek a torna folyamán.

Az idei évben először volt 2x20 perces játékidő, és minden félidő eredményét külön számoltuk. Ez a szabály is segített, hogy sokkal izgalmasabb mérkőzések voltak.

Ahogy azt már a korábbi események alapján tudhatjátok, nálunk minden résztvevő győztes, ettől függetlenül a világbajnoki cím a cseh csapathoz került, a magyarok ezüstnek, a svájciak pedig bronznak örülhettek.

A torna összes eredményét és a sorrendet itt láthatjátok:

1. Csehország
2. Magyarország
3. Svájc
4. USA
5. Oroszország
6. Kanada
7. Svédország
8. Finnország

A győztes cseh csapat névsora:

Tószegi Boglárka - Kárpáti Farkasok
Mudri Botond - Szabolcsi Sólymok

Baróti Bence - UTE
Kovács Krisztián - Ajkai Óriások
Tőkési Júlia - DAB
Kardos Dávid - Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
Májer Zsombor - IOGJA
Varga Mátyás - Kárpáti Farkasok
Szabó Balázs - Lehel HC
Horváth Benett - OHA
Nagy Dominika - Sportországi Cápák
Sallai - Rudnai Péter - Szigeti Bikák
Gali Tamás - VSD Dunakeszi
Szucsik Ábel - White Sharks
Szabó Zalán - DAB
Szekeres-Joó Levente - Vasas
Hemmert Gábor - Szeged
Vincze Petra Sára - KASI

Edző: Hegyi Ádám - Kárpáti Farkasok

Jövőhéten már folytatódik is a Gyerek Világbajnokság az U9-es és U10-es korosztály tornáival - mi pedig alig várjuk, hogy 2022-ben is találkozzunk az U12-es korosztállyal! Minden résztvevőnek sikeres szezont kívánunk ezúton is.