Hungary Talent

Öt korosztállyal Európa legjobbjai ellen

2019-01-22 17:05:57

Idén már negyedik éve vesznek részt külföldi tornákon a Hungary Select csapatai a Hungary Talent szervezésében. 2019-ben sem lesz ez másképp, hiszen az U9, U10, U11, U12 és U13-as csapatok is színvonalas megmérettetéseken mérhetik össze erejüket Csehországban, select csapatok ellen, a világ számos pontjáról.

2010-es korosztály, U9
A 2018/19-es szezon közben a Hungary Select új korosztályainak több eseménye is volt: a 2010-es csapat részt vett szeptemberben egy dunaújvárosi, decemberben pedig egy érsekújvári tornán. Emellett idén február 24-én még Nyitrára utazik a csapat, a legjobbak pedig egy számunkra már nagyon ismerős helyen, Telcsben játszanak majd a legerősebb select tornán. Ebbe a korosztályban 38 játékos tartozik.

2009-es korosztály, U10
Ez a korosztály a 2018-as évben öt tornán vett részt. Februárban Nyitrán , áprilisban Telcsben , júniusban Námestovoban , szeptemberben Dunaújvárosban , decemberben pedig Ceske Budejovicében ( léptek jégre a 2009-esek. Nagyon jó korosztályról van szó, sok ügyes gyerek jégkorongozik az U10-ben Magyarországon!
Idén még két torna vár rájuk: február 25-én az érdi jégpályán vesznek részt egy négycsapatos tornán, a főtorna pedig nekik is a csehországi Telcsben lesz, ahol tavaly csak a döntőben találtak legyőzőre. Ebben a korosztályban eddig 36 játékos vett részt a tornákon.

2008-as korosztály
Az idén nem játszott tornán ez a korosztály, de az utóbbi két évben Telcsben léptek jégre. Idén sem lesz máshogy: a világ számos pontjáról érkező select csapatok ellen bizonyíthatnak majd a 2008-asok Telcsben!

2007-es korosztály
Ez a korosztály idén már harmadik éve utazik a Hungary Select csapataival. Két éve Telcsben játszottunk, tavaly pedig egy nagyon komoly tornán, Brnoban léptünk jégre.
Idén új helyszínre utazunk, Benesovba , ami egy Prága melletti város. Szerencsére a helyszín mellett azt is tudjuk, hogy kik lesznek az ellenfelek:
Slovan Bratislava (SK)
Slavia Praha (CZ)
LSSS (LV)
SDYUSSHOR (UA)
ERC Linz (AT)
Hungary Talent (HU)
Dinamo Minsk (BY)
Lev Benesov (CZ)

Február végén, március elején tartunk majd egy try-out napot, ahol kiválasztjuk a tornára utazó végleges keretet.

2006-os korosztály
A 2006-os korosztály számár idén áprilisban lesz az utolsó Hungary Talent torna, mert az U14-es csapatokat már nem versenyeztetjük külföldön.
Ők voltak azok, akikkel közösen elkezdtük a munkát, nagyon szép négy szezont töltöttünk együtt. Az első két évben Telcsben léptek jégre, tavaly Mostba utaztunk, idén pedig Ostravában veszünk részt egy tornán.

Nagyon fontos, és ezt mindig hangsúlyozzuk: a Hungary Select nem a magyar válogatott csapat, ez csak egy lehetőség, aminek a segítségével a gyerekek olyan rendezvényeken tudnak részt venni, ahol magas szinten jégkorongozó, ügyes, tehetséges gyerekekkel és gyerekek ellen játszhatnak.

Szurkoljatok nekünk és kövessetek minket továbbra is!