Hungary Talent

Kemény munkával meglett a harmadik hely!

2019-04-09 12:51:42

A 2007-es csapat március végén egy felkészülési meccset játszott Dunaújvárosban, azonban sajnos nem komplett kerettel, így elsőként Benesovban találkozott a teljes csapat.

A Bookcamp Cuppal kapcsolatosan nem tudtuk milyen erősségű csapatokra számítsunk, ezért azzal a szándékkal érkeztünk, hogy meccsről-meccsre jobban játszunk és kihozzuk magunkból a maximumot..

Ellenfelek:
- Slavia Praha
- East Bohemia
- SDYUSSHOR
- HC Vitkovice
- Linz Black
- LSSS
- Lev Benesov

Hungary Talent - Slavia Praha 2:4

Az első meccsen a későbbi tornagyőztessel találkoztunk, amit persze akkor még nem tudtunk. Végig partiban voltunk, nagyon sok helyzetet kiharcoltunk, a végén, 3-2-es állásnál minden erőnket a támadásra és az egyenlítésre koncentráltuk, kockáztattunk, aminek végül egy kapott gól lett az eredménye, így 4-2-re kikaptunk.

Hungary Talent - East Bohemia 5:5
A második mérkőzés igazi őrült meccs volt, mert két egyforma csapat találkozott. Nekünk az elején semmi nem ment be, még a sorokat is megpróbáltuk egy kicsit keverni, mindenesetre az első félidő után sok egyéni hibának köszönhetően 4-1-re vezetett az ellenfél. Éreztük, hogy ha ezen a meccsen nem szerzünk pontokat, akkor két vereséggel esélyünk sem lesz a dobogóra feljutni. Az utolsó tíz percben elképesztően játszottunk és négy perc alatt megfordítottuk a meccset, 5-4-re vezettük, sajnos nem sokáig, mert az ellenfél szinte azonnal egyenlített. Azt, hogy 5-5-ös döntetlen maradt egy óriási szerencsének is köszönhetjük, mert pár másodperccel a mérkőzés vége előtt kihagyták az üres kaput!

Hungary Talent - SDYUSSHOR 3:1
A harmadik meccsünket szombat reggel a 2018-as torna győztesével, egy nagyon erős ukrán csapat ellen játszottuk. Itt már igazán összeállt a védekezés, megszokták egymást a sorok és minden meccs élvezetes volt kívülről és belülről is. Végig uraltuk a meccset, a kapus akkor segített, amikor nagyon kellett és minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, így tudtunk 3-1-re nyerni.

Hungary Talent - HC Vitkovice 0:1
A negyedik meccsünkön egy nagyon erős cseh top csapat volt az ellenfél, mi pedig folytattuk a jó játékot, ahogy reggel az ukránok ellen. Majdnem hibátlanul hoztuk le a meccset, de 5 perccel a vége előtt egy emberhátrányban kaptunk egy gólt, és a kapus lehozatala mellett sem tudtunk egyenlíteni, így maradt a minimális, 0-1-es vereség.

Hungary Talent - Linz Black 4:1
Az ötödik meccsünkön már tudtuk, hogy a hátralévő 3 találkozót nyerni kell, ha éremét szeretnénk játszani. Ez volt a legjobb meccsünk a tornán, az osztrák csapatot nem engedtük kibontakoztatni, végig uraltuk a mérkőzést és nagyon komoly nyomás alá helyeztük őket. Hozzá kell tennünk, hogy ha a Linz nyert volna ellenünk, akkor döntőbe jutott volna - nem volt tehát tét nélküli nekik sem a találkozó. Nem a Linz volt gyenge, hanem mi játszottuk a torna legjobb meccsét és nyertünk 4-1-re.

Hungary Talent - Lev Benesov 3:3
A hatodik mérkőzést vasárnap reggel a házigazda ellen játszottuk, ahol pontokat kellett szerezni, de sajnos nem tudtuk azt a játékot folytatni, amit szombaton este a Linz ellen mutattunk. A Benesov ellen háromszor vezettünk egy góllal, de mindig ki tudtak egyenlíteni. Az utolsó öt percben 4-5 ziccert hagytunk ki, így végül maradt a 3-3.

Hungary Talent - LSSS 4:2
A hetedik meccsünk a lett csapat ellen volt, akik igaz, hogy nem nyertek egy meccset sem, de az agresszív stílusuk miatt minden ellenfél ellen az utolsó percig partiban voltak.
Az első félidőben még ők vezettek 2-1-re, ha így maradt volna, akkor utazhattunk volna haza és az ötödik hellyel búcsúztunk volna. Szerencsére a srácok szép hokival megnyerték a második félidőt 3-0-ra, amiben benne volt a hit, a szív és a küzdelem is, és nagy melóval 4-2-re nyertek.

3-4. helyért
Hungary Talent - Linz Black 2:1
A nyolcadik mérkőzésen már mindkét csapat nagyon fáradtan mozgott a bemelegítésen. A két himnusz után indult a meccs. A Linz nagyon jól kontrázott és sok helyzetért keményen megdolgozott, megérdemelten szerezte meg a vezetést. Mi is éreztük, hogy már nincs hova spórolni az erővel az utolsó 15 percben a tornán, a kemény munka pedig beért és 8 perccel a meccs vége előtt kihasználtunk egy emberelőnyt. Az egyenlítés után uraltuk a meccset és csak idő kérdése volt, hogy mikor lőjük be a győztes gólt. Aztán jött Borbély Benedek, aki az első után a második gólunkat is belőtte, és a tornán lőtt ötödik találatával, három perccel a meccs vége előtt eldöntötte a találkozót. A dudaszó után kezdődhetett a nagy ünneplés!

Torna keret

1. Szirony-Kiss Benedek (VASAS) (kapus)
2. Nagy Dominik (DAB)
3. Erdősi Csanád (DAB)
4. Márffy Dominik (DAB)
5. Borbely Benedek (DAB)
6. Vén Bendegúz (Ifj.Ocskay)
7. Filipkó Bence (Ifj.Ocskay)
8. Papp Zsolt (VASAS)
9. Korpa András (Ifj.Ocskay)
10. Sábián Róland (Ifj.Ocskay)
11. Ipolyszögi Csanád (UTE)
12. Polgár Lázár (MAC)
13. Szivák Gergő (MAC)
14. Karó Levente (VASAS)
15. Hiezl Martin (VASAS)
16. Kis Jani (KMH)
17. Carlson Paul (KMH)
18. Borbély Mihály (KMH)

A torna után mondhatjuk, hogy óriási fejlődést láttunk három nap alatt. Nyolc mérkőzést az utolsó percig végig kellett koncentrálni és küzdeni!
Szép volt, fiúk! Találkozunk a következő szezonban!