Idén ismét egy A szintű Santa Claus Cup tornát rendezünk december 6-án, szerdán, ahol két ország 14 csapata lép majd jégre.

Két csoportba osztottuk el a csapatokat, akik egységesen hét 1x18 perces meccset játszanak majd.

Csoportbeosztás:

A group
1.HC Petrzalka (SVK)
2.ETO Györ Green (HUN)
3.Szeged White (HUN)
4.Soproni Jégtörők (HUN)
5.UTE Budapest (HUN)
6.Kárpáti Farkasok (HUN)
7.Ajka Óriások (HUN)

B group
1.Karpatský Sokol (SVK)
2.Szombthely Pingvinek (HUN)
3.ETO Györ White (HUN)
4.Szeged Green (HUN)
5.Szekszardi Jégmadarak (HUN)
6.DAB Dunaujváros (HUN)
7.Hoba Bratislava (SVK)

Nagyon várjuk a tornát, mert itt olyan játékosok lépnek jégre, akik vagy később kezdtek el jégkorongozni, vagy jóval fiatalabbak, mint a kiírt korosztály. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy nekik is jár egy olyan színvonalú esemény, mint a Santa Claus Cup!

Idetartozó hír: az elmúlt három napban azon dolgoztunk, hogy új sorsolást és lebonyolítást csináljunk, mert öt nappal a Santa Claus Cup előtt a szegedi egyesület minden indoklás nélkül lemondta a részvételt, annak ellenére, hogy már szeptemberben benevezett két csapattal az eseményre, és többször kommunikáltunk az edzőkkel arról, hogy a két csapatot hogy osszák fel erősség szerint. 

Értetlenül állunk a lemondás előtt, 16 év alatt először történt meg velünk, hogy egy magyar csapat a regisztráció után lemondja a Santa Claus Cup tornát. 

Ráadásul rengeteg magyar egyesület rendszeres visszajáró Európa egyik leghíresebb és legszínvonalasabb utánpótlás tornáján – a Santa Claus Cup eddigi 475 résztvevő csapata között tehát első helyen végzett a Szeged a lemondásban.