Repül az idő, hiszen 2022 nyarán már negyedik alkalommal szervezzük meg a 3on3 Ice Hockey Challenge jégkorong tornát, amin kis pályán, harmadokon belül játszanak egymással a résztvevők, 3 a 3 ellen. Igaz, hogy az MJSZ már két éve szervez kis egyesületeknek 3-a-3 elleni bajnokságokat különböző korosztályokban, de ez inkább a kisebb, lelkes egyesületeknek szól, akik nem rendelkeznek nagy pályával, vagy nincs minden korosztályukban annyi játékos, hogy tudjanak nagy pályán játszani.

Az XCBlade Hungary Talent által szervezett 3on3 Ice Hockey Challenge-re bárki regisztrálhat, akár egyesületeken kívülről is, és bármilyen néven indulhatnak barátok, akár több egyesületből is, vegyesen. A 2022-es eseményre január 15-én indul a regisztráció, idén ráadásul újabb korosztállyal bővülünk, hiszen a 2005-2006-os U16-osok és a 2007-2008-as U14-esek mellett már a 2003-2004-es U18-asok is részt vehetnek a tornán.

Az első két évben még két korosztályban, U16-ban és U14-ben szerveztük meg a tornát, a tavalyi nagy érdeklődésnek köszönhetően azonban az U14-es korosztályt már szintekre kellett bontanunk, ezért is szerveztünk 2021-ben három tornát szerveznünk. A COVID nem tette egyszerűvé a szervezést, mindig a legutolsó pillanatban tudtuk meg, hogy milyen feltételek mellett tudjuk megszervezni az eseményt. A jövő évi időpontok már megvannak: az U14 AAA május 29-én, az U14 AA június 5-én, az U16 AAA május 28-án és az U18 AAA júnus 6-án méri össze az erejét az Óbudai jégpályán.

A 3on3 Ice Hockey Challenge tornát eddig mindig Budapesten szerveztük meg, a hosszú távú céljaink szerint pedig továbbra is itt szeretnénk megtartani az eseményt. Három év alatt három helyszínen voltunk már a rendezvényen: az első évben a Vasas Centrumban, a másodikban a Tüske sátorban, idén pedig az Óbudai jégpályán. Köszönjük az összes jégpálya üzemeltetőnek a közös munkát, hiszen mindig segítőkészek voltak, és igyekeztek a lehető legjobb feltételeket biztosítani számunkra. Ahogy írtuk is, a következő évre sikerült az Óbudai jégpálya üzemeltetőjével megállapodnunk, így két egymást követő hétvégén tudjuk megszervezni náluk az eseményt.

A tornát a Hungary Talent egyesület szervezi, több éves tapasztalattal a hátunk mögött pontosan tudjuk, hogy mire kell fókuszálni és odafigyelni egy ilyen szervezésnél. A három év alatt szlovák, cseh és szlovén csapatok versenyeztek a tornán, a tavalyi évben pedig 10 külföldi csapat érdeklődött és közülük többen regisztráltak is, de a COVID miatt csak négy csapat tudott eljönni a tornára.

Az ötlet a tornáról, és hozzá a honlap már 2015-ben kész volt, az első eseményt azonban csak 2019-ben tudtuk elindítani az XCBlade főtámogatónk segítségével. Óriási céljaink vannak ezzel a tornával, szeretnénk ha komoly nemzetközi eseménnyé nőné ki magát, amit pár év múlva egész Európában ismernek majd. Azon dolgozunk, hogy ez meg is valósuljon.