Tavaly indult útjára az XCBlade 3on3 Ice Hockey Tournament U16-os és U14-es korosztályban. Akkor a torna névadó támogatója, az XCBlade és a Hungary Talent közösen álmodták meg a tornát - mert már akkor világos volt, hogy a világon előbb-utóbb nagyon népszerű lesz az ilyen fajta, kis pályás játék.

Az eseményt idén is terveztük június 6-7-én a Vasas Centrumban, de sajnos ahogy sok mindenbe, ebbe is beleszólt a koronavírus - így az üzemeltetők leolvasztották a jeget és minden eseményt töröltek.

Sokáig úgy volt tehát, hogy a második évben nem tudjuk megszervezni a folytatást, de végül úgy alakult, hogy a Tüskesátorban mégis adottak lesznek a feltételek, így a tavalyi eseményt változatlanul meg tudjuk valósítani. A lebonyolítás hasonló lesz az első évhez, és természetesen a részleteket az igényektől tesszük függővé az U16-os (2004-05 születésű játékosok) és az U14-es (2006-07-es születésű játékosok) tornánál is.

Az új helyszínen, a Tüskesátorban tehát 2020. június 27-én, szombaton reggel 8 órakor kezdődik az XCBlade 3on3 Ice Hockey Challenge!

A tavalyi eseményen összesen 16 csapat vett részt, az U16-os eseményt a DVTK csapata, míg az U14-es tornát a The Blade Székesfehérvár gárdája nyerte meg. Az idei torna szervezését már januárban elkezdtük és nemzetköziként hirdettük meg az eseményt, mivel több külföldi csapat is jelezte a részvételi szándékát, például a szlovák Érsekújvár, vagy a cseh Valasske Mezirici és Slavia Praha -sajnos azonban a megváltozott körülmények miatt az ő részvételük még nem biztos.

A 2019-es torna magas színvonalú lett, sok U16, U15, U14 magyar válogatott is részt vett az eseményen, így egy jó hangulatú tornával tudták kiegészíteni a nyári felkészülést.

A torna szabályairól a honlapunkon lehet olvasni. A regisztrációs felület már működik.

A tornát az XCBlade Hungary Talent szervezi, további információkért Székely Csabát lehet keresni emailen a szekely.csaba@hungarytalent.hu címen, vagy telefonon a +36 70 600 5377-es számon!