Az egynapos eseményt már január óta nemzetközi tornaként hirdetjük, mivel a 3on3 játék stílus nem csak Magyarországon, de külföldön is nagyon népszerű.

Az első terv az volt, hogy az U16-os és U14-es korosztálynak is szervezünk egy-egy napos tornákat szombaton és vasárnap, ahol 16-16 csapat versenyezhetett volna, de sajnos a Vasas jégpálya a koronavírus miatt úgy döntött, hogy leolvasztja a jeget - így sokáig úgy volt, hogy az idei esemény elmarad.

Szerencsére azonban sikerült megállapodnunk a Tüskecsarnokkal, akik egy napra biztosítják a jeget az eseményhez.

Nagyon örülünk, hogy kisebb létszámmal bár, de mégis tudjuk folytatni a tornát, amiből nem titkolt célunk hagyományt kialakítani.

Mindkét korosztályban 10-10 csapat tud versenyezni, a helyek pedig rekordgyorsasággal megteltek, sőt, még sokan szerettek volna részt venni, de sajnos a körülmények miatt több nevezést nem tudunk elfogadni.

Van azért egy nagyon jó hírünk is, hiszen az U14-es tornán kettő, az U16-oson pedig egy cseh csapat vesz részt június 27-én Budapesten.

Itt találjátok a csapat neveket és névsorokat:

XCBlade 3on3 Ice Hockey Challenge 2020 Névsor

Itt pedig a csoport beosztást:

U14

A csoport

Piranják
Miracle
Steel Bullets
KMH
Vsetin (CZE)

B csoport

UTE Elite
Vad MAC-kák
Team Spirit
Vas és Acél
Valasské Merizici (CZE)


U16

A csoport

DVTK
Újpesti Culák
The Golden Blades
Óbudai Betyárok
Vsetín (CZE)

B csoport

Raga Team
Debrecen
Kertészek
Liccs gang
KMH


Minden csapat összesen 5, 1x20 perces meccset fog játszani. A sorsolás is elkészült, így az U14-es torna 8-14 óráig, az U16-os pedig 14-20 óráig tart majd, azok, akik szeretnék testközelből, élőben nézni a tornát és a legügyesebb utánpótlás játékosokat, ezekben az időpontokban jöhetnek a Tüskecsarnokba.

Az XCBlade-nek pedig ezúton is köszönjük, hogy közösen megálmodtuk és megszervezhettük ezt a nagyszerű eseményt!