Másodszor szerveztük meg az XCBlade 3on3 Ice Hockey Challenge tornát az idei évben, ráadásul most először nem csak magyar csapatok, hanem csehek is érkeztek: a két korosztályban, U14-ben és U16-ban életre hívott eseményen 17 magyar mellett 3 cseh csapat is indult.

Mind a két korosztályban nagyon színvonalas játékot láthattunk, ami nem volt nagy meglepetés, hiszen rengeteg U16, U15 és U14 válogatott játékos szerepelt a tornán!

Az U16-os tornát a Kertészek csapata nyerte meg, és azoknak, akik figyelemmel követik a 2004-es korosztályt, érdemes lesz a győztes csapat névsorát szemmel tartania a jövőben is!

A győztes csapat:

Csibi Dávid (IOGJA)
Antal Barnabás (UTE)
Bajkó Botond (UTE)
Deák Márton (IOGJA)
Dobos Mihály (PHC)
Horváth Donát (Mjölby HC)
Simon Levente (UTE)
Weideman Márk (MAC)

Nem volt azonban könnyű dolguk, mert a cseh Vsetin gárdáját a döntőben 5:5 után csak büntetőkkel tudták legyőzni. Ettől függetlenül az egész tornán a legstabilabb játékot mutatták és megérdemelték a győzelmet.

A lenti képen látható a csoportok összes eredménye, a helyosztók pedig így alakultak:

9-10. helyért DVTK - Linccs Gang 7:6 BÜ
8-7. helyért Raga Team - Újpesti Culák 5:2
6-5. helyért Debrecen - The Golden Blade 6:7
Bronz meccs KMH - OHA 2:1
Döntő meccs Kertészek - Vsetin (CZE) 6:5 BÜ

Nagyon jó hangulatú esemény kerekedett, ahol nagyon élvezetes meccseket játszottak a lányok és fiúk!

Ilyenkor, a holt szezonban nagyon jó kiegészítő tevékenység ez - biztosak vagyunk benne, hogy 3on3 tornákkal egyre gyakrabban fogunk találkozni. A mi terveink között pedig természetesen szerepel jövő ilyenkor is egy torna, ami már kétnapos lesz, sok külföldi csapattal, hogy megalapozzunk egy újabb szép hagyományt!