Negyedik alkalommal rendezi meg a Hungary Talent az XCBlade 3on3 Ice Hockey Challenge Tournamentet Budapesten.

Az U14-es korosztály az Óbudai jégpályán május 29-én, vasárnap méri majd össze erejét az idei tornán. Az első évben, 2019-ben még csak magyar csapatok vettek részt a megmérettetésen, tavalytól azonban már külföldi csapatok is versenyeznek – idén két szlovák és egy szlovén csapat csatlakozik a magyarokhoz.

Az összesen 12 csapatot két hatos csoportba osztottuk el, így a mezőny minden tagja hét 1x15 perces meccset játszik majd. A minimum létszám 7+1, a többi szabály pedig a menüpontok között megtalálható.

U14

1. MAC Rookies (HUN)
2. Vasasked (HUN)
3. DVTK (HUN)
4. Titans (HUN)
5. UTE (HUN)
6. Lehel HC (HUN)
7. MAC Budapest (HUN)
8. Diznilend (HUN)
9. Ice Sharks (HUN)
10. SLO Stars Team (SLO)
11. Slovak Vampires (SVK)
12. Slovak Elite (SVK)

Nagyon örülünk, hogy 2019, 2020 és 2021 után idén is meg tudunk szervezni egy ilyen színvonalas nemzetközi tornát Magyarországon.

Európában több országban – közöttük három eddigi résztvevő országban, Szlovákiában, Csehországban és Szlovéniában – még nincs 3on3 bajnokság, Magyarországon azonban már 2-3 éve működik a különböző korosztályokban a 3-a-3 elleni hivatalos bajnokság. Érdekesség, hogy egy olyan csapat sem regisztrált, akik ebben a bajnokságban résztvesznek.
Ellenben azok a csapatok, akik a szezont nagypályán játsszák végig jó lehetőséget látnak abban, hogy a nyári időszakban egy ilyen tornán tudnak szerepelni.

Számunkra természetesen nagy öröm, hogy minden évben nagy érdeklődés övezi az U16-os és U14-es tornát is. Aki szeretne, személyesen is kilátogathat az Óbudai csarnokba vasárnap – mi pedig hamarosan érkezünk az U16-os torna részleteivel.