Vezetőedzőként több szlovákiai és külföldi táborban is dolgozott. Örülünk, hogy 2021 nyarán ötödik alkalommal fogadta el a szervezők meghívását. Meg tudja mondani a rajongóknak és az olvasóknak, hogy miért?

Először 2017-ben találkoztunk a Hungary Talent tulajdonosával, Babic úrral. Elmondta, hogy nyári edzőtábort szervez Szlovákiában. Megállapodtunk, és részesévé váltam az első Europe Summer Camp-nek. Az a jövőkép, amelyről a tábor előtt beszéltünk teljesen megvalósult: minőséget kínáltunk, a részletekre összpontosítva, és minden játékoshoz egyedi ellátásban részesítettünk. Én pedig találkoztam új kollégákkal, tapasztalt szakemberekkel nemcsak a jégkorong, hanem az erőnlét és különböző készségfejlesztés terén is, a léc pedig nagyon magasra került. Örülök annak a bizalomnak, amelyet Vladimir Babic megszavazott nekem. Öt éve csináljuk ezt a tábort, és együtt törekszünk a profizmusra és arra, hogy minden évben egyre magasabbra kerüljön a már emlegetett léc.

A neved évek óta a női jégkoronghoz társul Szlovákiában. Az elmúlt években egyre több lány vesz részt a Europe Summer Camp-en. Miért ajánlanád ezt a tábort a lányoknak is?

Igen, ezt mi is tapasztaltuk. Minden évben növekszik a lányok érdeklődése a tábor iránt. A női jégkorongosok és a lányok is nagyon érdekeltek abban, hogy dolgozzanak és fejlődjenek. Személy szerint úgy gondolom, hogy az ALTIS Hotel ideális hely egy ilyen eseményhez, hiszen egy zárt komplexumban vagyunk, ahol a gyerekek 100% -ban biztonságban vannak. Lenyűgöző körülményeink vannak: a jég mellett úszómedence, tornaterem, játszótér, videoszobák és korcsolyázógép is van. A namestovói Altis Resort gyönyörű hely, segítőkész és barátságos személyzettel. A lányoknak külön öltözőjük van, azonban ez az egyetlen különbség, hiszen amúgy a fiúkkal együtt edzenek, ami nagy előny. A Europe Summer Camp-ben nem választjuk szét a játékosokat, ragaszkodunk ahhoz a mottóhoz, hogy „a jégkorong mindenkié”. A gyerekek nemcsak új képességekkel gazdagodnak a táborban, amelyeket a szezonban használni fognak, hanem további előny, hogy sok, különböző országból érkező gyerek találkozik itt, más nyelveken beszélgetnek, kommunikálnak és fejlődnek, és ami a legfontosabb, új barátságokat kötnek.

Számos táborban 10 éves vagy annál idősebb játékosok vehetnek részt, de a Europe Summer Camp 7 éves vagy annál idősebb játékosoknak szól. A két legfiatalabb korosztály vezetőedzője voltál. Mi az előnye, ha ilyen fiatalon regisztrálják a gyerekeket?

Mint fent említettem, minden évben minőségi edzők és szakértők képzik a gyerekeket a legjobb edzési módszerekkel. Arra fókuszálunk, hogy az egyes korcsoportok számára készítsünk gyakorlatokat, a koruknak szükséges készségek fejlesztésére. Figyelembe vesszük az emberi tényezőket és a pedagógiai megközelítést is. A gyerekek színes, érdekes, modern és összetett edzéseket kapnak. A gyerekeket elsősorban a helyes szokások elsajátítására tanítjuk, vagy legalábbis megpróbálunk néhány rossz szokást kiküszöbölni. Megpróbálunk nekik is segítséget nyújtani a leggyorsabb fejlődésben, amely szilárd alapokra épül, többnyire szórakoztató és játékos módon.

A Europe Summer Campben 100-120 gyermek vesz részt egy turnus során, és 25 oktató és edző felügyeli őket, akik több országból érkeznek. Szerinted szervezeti szempontból a Europe Summer Camp mennyire jó?

Tökéletes, minden csoportnak megvan a saját animátora, aki mindig elérhető számukra és segítőkész. Ráadásul minden csoportnak megvan a saját vezetőedzője, akinek több asszisztense van. A gyerekek egyéni ellátást és minőségi figyelmet kapnak a tábor egész ideje alatt. A tábort mindig jól tervezték és szervezték, az ütemterv kiegyensúlyozott és biztosítja, hogy senkinek ne kelljen semmire várnia. A tábor során az edzők és a szervezők több találkozót tartanak, és odafigyelnek arra, hogy mindent úgy maradjon, ahogy szeretnénk. Továbbá, minden vezetőedzőnek még vannak találkozói segédedzőivel és csapataival. Mint mondtam, a minőségről és a részletekről van szó, nemcsak a jégen, hanem a jégen kívül is.