Idén már a negyedik Europe Summer Camp nyári edzőtábort szervezzük meg. A kezdetektől az volt a célunk, hogy különbözzünk más táboroktól - Babic Vladimír a tábor főszervezőjével beszélgettünk ezzel kapcsolatban.

- Hogyan lehet egy edzőtábort jobban, másként csinálni?

Babic Vladimír: - A legfontosabb tényező számunkra az volt, hogy az öt napban minden perc maximálisan ki legyen használva, ne legyenek üres helyek a programban és minél színesebb tervet hajtsunk végre, mert a monotonitás gyorsan el tudja venni a gyerekek kedvét. Ez azt hiszem, hogy az elmúlt három évben tökéletesen sikerült is, és az idei terveket nézegetve, most sem lesz másként. Természetesen ezen kívül sok múlik a létesítményen is, ahol a tábort tartjuk. Szerencsére a szlovákiai Altis Rezort az egyik legmodernebb jégkorong specifikus komplexum - ahogy az a videónkban is látható. Ez is nagyon sokat segít abban, hogy hasznosan ki tudjuk használni az időt, hiszen napi 2-3 órát spórolunk csak azzal, hogy minden egy helyen van és nem kell a helyszínek között utazni, mint más táborokban.

- Nyilvánvalóan az edzői stáb is segít abban, hogy kiemelkedjen a Europe Summer Camp a többi tábor közül...

B. V.: - Ez így van, az edzői és segítői stáb a helyszín után a legfontosabb tényező. Az, hogy minden évben öt játékosra jut egy edző egy óriási fegyvertény - tavaly például minden turnusban 25 fős edzői és segítői stáb állt a rendelkezésünkre, köztük olyan specialista szakemberekkel, akiknek sok-sok éves tapasztalatuk van az adott területeket. Mindig ügyeltünk arra, hogy a jó szakemberekkel hosszú távon tudjunk együtt dolgozni, ezért járnak hozzánk évek óta olyan powerskating, erőnléti és skatemill edzők, akik válogatottakat és elit játékosokat készítettek fel a pályafutásuk során. A harmadik számunkra kiemelten fontos dolog pedig az, hogy olyan élményt és képzést nyújtsunk a gyerekeknek, hogy felnőtt korban is emlékezzenek rá. Látni kell, hogy óriási különbség van egy napközis és egy ilyen tábor között - gondoljunk csak vissza a gyerekkori emlékekre, a nyári táborokra, és hogy melyikre emlékszünk közülük!

Miért fontos, hogy nyáron is fejlesszék magukat a játékosok?

B. V.: - A jégkorong az utolsó 10 évben nagyon sokat változott. Nem lehet már azt mondani, hogy a jégkorong szezon 7-8 hónapig tart, mert ha valaki nem szeretne lemaradni, akkor inkább 10-11 hónapot kell edzenie. Hallottam már azt a megfogalmazást, hogy nem is sportolókat, hanem gladiátorokat nevelünk, de én inkább azt mondanám, hogy első sorban embereket nevelünk, akiket igyekszünk felkészíteni olyan helyzetekre a karrierjük során, amikor például a szüleik támogatása nélkül kell megoldaniuk problémákat és helyt állniuk kizárólag a társaikra támaszkoda. Minden játékost nagyon nagy szeretettel várunk a táborba, hiszen az is a céljaink között szerepelt, mikor létrehoztuk az eseményt, hogy korosztálytól és tudás szinttől függetlenül tudjunk foglalkoztatni és fejleszteni a játékosokat.

A Europe Summer Camp nyári táborára még lehet regisztrálni - mindkét turnusra vannak még helyek. A videón pedig látható, hogy milyen komplexumban folyik majd a fejlesztés - és persze az új emlékek és barátságok is itt köttetnek majd!