Jávorics Gábor majdnem tíz éve dolgozik együtt Vladimír Babic főszervezővel. Az ötödik Europe Summer Camp nyári képességfejlesztő tábor kapcsán beszélgettünk a mindig vidám, nagy munkabírású szakemberrel.
 
- Hogyan kezdődött a közös munka Vladimír Babic-csal?
Jávorics Gábor: 2012 óta dolgozunk együtt, előbb egyesületi szinten, majd a Hungary Talentben is. Vlado fejében született meg hat évvel ezelőtt a nyári képességfejlesztő tábor gondolata, ahol a legfőbb kritérium az volt, hogy olyan helyszínen akartuk a tábort tartani, ahol a gyerekeknek egy helyen van minden a sikeres képzéshez. Sikerült rátalálnunk a szlovákiai namestovoi helyszínre, ahol egy helyen van a jégpálya, a szállás, az étkezés, az uszoda, a műfüves pálya - tehát profi körülményeket tudunk biztosítani a gyerekeknek.
 
- Ez már az ötödik tábor lesz - mennyi munkával jár egy ilyen eseményt összehozni?
J. G.: - Rengeteg munkával. A szervezés már az előző tábor zárása után elkezdődik a következő szezonra - márciustól pedig teljes gőzre kapcsol a szervezői gárda. Már most egyeztetünk az ajándék mezek, pólók, rövidnadrágok, papucsok és a Europe Summer Camp hivatalos korongjának dizájnjáról - mert a gyerekek az all-inclusive ellátás mellett ezeket is megkapják az életre szóló élmények mellé. Ahogy aztán közeledik a tábor sűrűsödnek a teendők is: a regisztrációk, a tábor költségeinek a kezelése, a szobabeosztások elkészítése, az egész tábor alatt 24 órás ellátást biztosító orvosi stáb és segítők beosztása mind-mind idő- és erőforrásigényes feladat. Mindig törekszünk arra, hogy az előző évhez képest valami újat, még többet nyújtsunk. Idén például buszt indítunk a ki- és visszautazáshoz annak érdekében, hogy megkönnyítsük a szülők dolgát. Azt gondolom, hogy minden évben tanulunk mi is valami újat és pozitívat, amit a következő évben tudunk hasznosítani, hogy még profibb tábort tudjunk biztosítani a gyerekek számára. 
 
- Az idei táborra lehet még jelentkezni?
J. G.: - Igen, még mindkét turnusban vannak helyek. Nagyon fontos, hogy minden regisztrált játékos kap egy visszaigazoló e-mailt a legfontosabb tudnivalókkal, mint például az előleg befizetés. Ezután mi, a szervezők április 15-ig mindenkivel felvesszük a kapcsolatot a megadott telefonszámon vagy e-mail címen. A befizetés azért is nagyon fontos, mert abban a sorrendben fogadjuk el a részvételt, ahogy a befizetések történnek. A megadott számlaszámra április 1-től egészen június 10-ig lehet befizetni az előleget.  
 
- Mi a helyzet a vírussal?
J. G.: - Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet és a korlátozásokat. Bízunk abban, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is problémamentesen fog zajlani a tábor. Ha a koronavírus miatt mégsem tudjuk megszervezni az eseményt, akkor mindenkinek hét napon belül visszautaljuk az előleget. 
 
- Azért az alapvető értékek nem változtak, igaz?
J. G.: - Nem, sőt. A cél még mindig az, hogy a fejlődés mellett új barátságok szülessenek, és a már emlegetett életre szóló élményekkel távozzanak a gyerekek. Igyekszünk olyan légkört kialakítani minden turnusnál, amiben mindenki jól érzi magát. Ebbe a szülőket is beleértem, akik látogathatják például a jeges edzéseket is - általában gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt sikerül maradandót alkotnunk!